GroenLinks Brabant

FreelanceGrafische Vormgeving
Freelance Leestijd: 2 Minuten Jaar: 2023

In 2023 heb ik samengewerkt met GroenLinks Brabant tijdens hun campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. Ik heb het drukwerk ontworpen en geregeld en heb ook bijgedragen aan hun social media-berichten. Door deze samenwerking kreeg ik de kans om creatief te zijn en een impactvolle bijdrage te leveren aan een politieke campagne die zich inzet voor een groenere en rechtvaardigere samenleving.

GroenLinks Brabant Drukwerk

Voor het drukwerk lag mijn focus op het creƫren van een herkenbare en aansprekende visuele identiteit voor GroenLinks Brabant. Ik ontwierp posters, flyers, banners en ander promotiemateriaal met behulp van krachtige kleuren, heldere typografie en inspirerende beelden. Hiermee zorgde ik ervoor dat de boodschap van GroenLinks Brabant op een aantrekkelijke en effectieve manier werd gecommuniceerd. Het drukwerk werd verspreid door de hele provincie en droeg bij aan de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de partij.

Naast het drukwerk, werkte ik ook mee aan de social media uitingen voor de campagne. Ik assisteerde het team bij het ontwikkelen van een contentstrategie die gericht was op het vergroten van het bereik en de betrokkenheid van de doelgroep. Ik hielp bij het maken van diverse soorten content, zoals infographics, korte video’s en aandachtgrijpende graphics. Door deze uitingen aan te passen aan de specifieke kenmerken van elk platform, zoals Facebook, Twitter en Instagram, zorgden we voor een geoptimaliseerde en consistente online aanwezigheid. Een aantal van de video’s kan je hier bekijken.

GroenLinks Brabant Social Media Voorbeelden

De samenwerking met GroenLinks Brabant was voor mij een verrijkende en leerzame ervaring. Het gaf me de mogelijkheid om mijn creatieve en strategische vaardigheden toe te passen in een politieke context en bij te dragen aan een campagne die zich inzet voor een betere toekomst. Ik ben trots op het werk dat we samen hebben gerealiseerd en de impact die het heeft gehad op de Provinciale Statenverkiezingen van 2023.